Beneficii:
* Este bogat în vitamina E și A.
* Menține pielea hidratată. Hidratează pielea pentru a face să pară mai sănătoasă și mai suplă.
* Ajută la elasticitatea pielii și reducerea ridurilor.
* Reduce grăsimea pe piele
* Elimină mâncărimea scalpului și mătreața
* Protejează pielea de contaminare și de razele solare
* Luptă împotriva inflamaţiilor:
* Uleiul de morcovi este un bun remediu pentru eczemă, dermatită şi psoriazisul, dar și pentru reducerea cicatricilor și inflamațiilor.
* este bogat în carotenoizi, în special betacaroten, un precursor al provitaminei A, considerat un antioxidant puternic.
* uleiul de morcovi conține multe vitamine precum: vitamina A, C, E, K și câteva vitamine din complexul de B-uri (B1, B2, B3, B5, B6).
* uleiul de morcovi mai conține concentrații semnificative de calciu, magneziu, fosfor, potasiu, precum si acizi grasi esențiali.
Toate aceste substanțe ii conferă uleiului de morcov proprietăți benefice:
* antioxidante
* antiinflamatoare
* antiseptice
* antibacteriene
* regenerante
* calmante
* detoxifiante
* tonice
* emoliente
* antiîmbătrânire
Cum se folosește uleiul de morcovi
* se poate folosi ca atare, aplicat pe pielea curată
* ca ingredient pentru prepararea de creme, emulsii, balsamuri, seruri, mixuri uleioase
* în combinație cu alte uleiuri antioxidante, pentru prepararea de uleiuri de plajă
* ca ingredient pentru creme de plajă, preparate de protecție solară
* în uleiuri, creme și emulsii cu aplicare după plajă
* în combinație cu alte uleiuri și active liposolubile, pentru seruri și uleiuri de masaj facial
* ca ingredient în măști
* folosit pentru sănătatea părului. Cel mai bun mod de a-și absorbi beneficiile este de a încălzi uleiul pe care îl vom folosi puțin. Apoi, vom masa întregul scalp și îl vom lăsa să se odihnească o jumătate de oră, după care se înlătură cu apă.
Mod de păstrare:
La loc uscat și răcoros, ferit de razele solare.
Mod de obținere:
Se obține prin măcerarea la rece a rădăcinii de morcov într-un ulei vegetal (cel mai des în ulei de floarea sorelui).
Contraindicatii:
In general, majoritatea oamenilor pot folosi ulei de morcov în siguranță. Este un ulei bine tolerat de piele și păr, fără să provoace efecte adverse.
Cu toate acestea, femeile insarcinate ar trebui sa ceara recomandarea medicului inainte de a utiliza uleiul de morcov.
Persoanele care sunt alergice la morcovi, rădăcină de pătrunjel, țelina si alte rădăcinoase nu ar trebui sa apeleze la uleiul de morcovi.
Ca in cazul oricarui preparat cosmetic, inainte de a utiliza ulei de morcov ar fi bine sa faci un test pe o zona mica de piele.
Aplica ulei de morcov pe pliul cotului si asteapta cel putin o zi pentru a vedea daca iti provoaca reactii alergice. Daca nu, atunci poti sa il utilizezi fara probleme.
Uleiul de morcovi poate fi inclus in rutina ta zilnica de ingrijire a pielii si a parului. Insa, daca te confrunti cu afectiuni dermatologice mai severe, consulta un medic dermatolog pentru a beneficia de un tratament corespunzator.